Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 18 Januari: Välfärdspengar går till löner


Välfärdspengarna läcker

Var det någon som trodde något annat
att skola, vård och omsorg under privat flagga
Skulle bli annat, än mer förbannat
under en privat egoistisk skugga

Ska det vara så jävla svårt
att förstå sanningens bistra verklighet
Titta på dig själv, ja det är hårt
att erkänna sin delaktighet i denna flaggas realitet

Men nu när du rannsakat dig själv och förstått det här
tänk dig själv att du kör en stabil snabb bil
Du blir fartblind med allt vad det innebär
detsamma blir företagschefen när han kör en bank fil

Vill vi att välfärden någorlunda ska bevaras
måste naturligtvis egoismen begränsas
Så lyssna inte på det privata företags-försvaret
tjuvaktiga politiker har privata intressen i att inget förändras




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-18 14:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
De har inget samvete, gör som de vill, när ingen protesterar.
2014-01-18
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP