Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 17 Januari: Kvinna förde bort två barn


Maskulism?

Är feminismen på tillbakagång
frågar jag mig efter denna maskulina framgång
Att en kvinna bestraffas
till och med haffas

Låter helt osannolikt
i detta ärende rörande föräldrars plikt
Rätt eller fel
allt är ett elakt spel

Där barnen blir slagträ
och föräldrarna disträ
Men vet inga kvinnliga ex
som bestraffats för detta spex

En tanke når mig från mitt inre
öppnar mitt yttersta sinne
Vad finns dolt bakom denna nya tro
är detta nya verkligheten eller en gammal bro

Vem var denne man
en hög ämbetsman
Vem var denna kvinna
en förbrukad kvinna

Eller har rättvisan vaknat
från något jag saknat
Eller blev feminismen
utbytt mot rasismen

Förlåt min gissning
jag har ingen aning
Kanske är det rätta ordet klassism
anledningen till lösningen på denna schism




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-18 15:19



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Att lägga beslag på gravida kvinna magens innehåll när kvinnor är i tredje månad blir allt vanligare i Sverige i maskopi med politiker.


2014-01-19

    ej medlem längre
Det kanske var en politiker som var mannen.
2014-01-18
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP