Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 13 Januari: Parkeringsvakt misshandlad (Förd till sjukhus i ambulans)


Älska parkeringsvakten om ni älskar jobbskatteavdrag

Parkeringsbot för att jag parkerat i terräng
ville ju bara sova, använda bilen som en säng
Det fanns inga synliga förbudsskyltar
om de inte gömt dem i några buskar

Parkeringsvakten såg inte min lilla osynliga p-skiva
tydligen för liten för att fastna på hans hornhinna
Ville undvika glamouren införskaffade en stor modell
men plötsligt blev den lilla utsläppt från sin cell

Och med två stycken på samma fönsterruta
blev den lilla klistrade, borttagen som hård valuta
Att sedan försöka få bort en av dessa räkningar
är en omöjlighet i parkeringsbolagets balansräkning

Rätt eller fel spelar ingen roll när man överklagar
privata ekonomiska intressen följer marknadslagar
Så bilisten kommer fortsätta bli jagad
rättvisan är ointressant när bilisten blir anklagad

Synd om parkeringsvakten som blev slagen
men de flesta som äger en bil, hör inte till de rika undantagen
För dem ses inte ett bötesbelopp som en vinstlott
är den dessutom felaktig, ger den anledning till ett raseriutbrott

Har inte det här med parkeringsböter gått till överdrift
blivit några få företagares och kommuners läppstift
Ser ni inte faran i parkeringsvakter som uppträder som parasiter
och drabbade bilister som börjar se lagen som banditer




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-20 04:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kanske en bra inkomstkälla för kommunerna när de de får in för lite skatter.
2014-01-20
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP