Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

der die das Art der Geheimlische Sprüfungsliebe





han hittar inte sin gamla tyska grammatik
han känner sig mer och mer beroende av den
han har kanske äntligen fått nåt fel
han vet inte ens vad Sprüfungsliebe är
kanske det är en slags konst
en mycket mycket gammal konst

tänk om han skulle våga sig på´t
utan grammatik
bara låta sig
bara låta sig
åderlåtas

hon Dietrich kunde ju




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-01-20 06:17



Bookmark and Share


  Anita Westin
Vad jag hittat: ordet används tydligen om olika sorters test, Sprüfung alltså. Nån slags försökskärlek? Kärlek på försök? Inget vanligt ord...
2014-01-22

  Minkki VIP
kanske der die das Liebesprüfung i stället;) tippar att s-et limmar ihop Prüfung med något ord framför sig?
2014-01-21

  Anita Westin
Vet inte heller vad det är, men gillar den här texten o ordet. Ska kolla i min tyska ordbok! :)
2014-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP