Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 9 Januari: Ex-språkrör överväger att rösta V (Birger Schlaug, 64, var språkrör för Miljöpartiet i elva år. Men om det var val idag skulle han rösta - på vänsterpartiet. - Det tycks vara det viktigaste partiet för alla oss som tycker det får v


En röd ros till en grön Birger

Birger Schlaug är besviken
slår huvudet på spiken
Pratar om dagens politik
om värden som försvunnit

Den gröna och goda socialliberala ideologin
finns bara kvar i vänsterpartiets skrin
Det är nog med ekonomisk lekstuga
nu känns han äkta som en stabil fura

Hans ord känns som mina
gläder mig i mitt inre
Att någon så känd som han
kan säga det som är så sant

Vänsterpartiets namn på sin kongress
”Girighet eller omtanke och medmänsklighet”
Är en härlig omvändelse från politikernas tal
om nedskärningar, förvandlade till jobbskatteavdrag

Numera ska nästan alla åka limousin
och ser endast sin egen nöjesindustri
Någon måste försvara de försvarslösa
sjuka, fattiga och arbetslösa

Kanske finns fortfarande ett hopp
att på vansinnigheterna få stopp
Tycker i alla fall att mitt snälltåg
är mer befolkat än igår






Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-20 09:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP