Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur många poeter tjänar pengar på att skriva, inte de här två i alla fall, men den ena njuter av att vara ledig och ha möjligheten att skriva....hellre än bra


En värdelös poets morgonkaffe

Morgonstund har guld i mun

nej kaffe är det i min brunn

Är inte intresserad av guld i min mun

men idag kan jag leka ”Sitting Bull”

 

Behöver inte gå till jobbet morgontrött

kan sjunka ner i min indianska yoga

Förbereda ett välbefinnande så sött

måste bara balansera kaffet i handen noga

 

Så inte en droppe spills innan koppen når läpparna

sedan tippas koppen uppåt tillåter kaffet rinna nedåt

Först träffas tungan som bekräftar smaken innan det släpps

vidare till svalget som förvandlar smaksensationen till en poplåt

 

Nu börjar hela kroppen sjunga och rappa

av förnöjsamhet över att en dag som denna få slappa

Allting inom mig åker lathetens tänkande rulltrappa

över glädjen att skriva när arbetsdagen är kidnappad

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-23 23:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så skönt det låter!
2014-01-24
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP