Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
SISTA SPIKEN IN......


HÖJDEN AV EGOISM (Fyra jobbskatteavdrag)

Ett ekonomiskt språk

är ett mänskligt bete

I form av en mask på en krok

för de som har arbete

 

I jobbskatteavdragens namn

agnar arbetsgivarna masken

I arbetarnas kannibalistiska famn

den glupskaste fisken vinner snasket

 

Får genom jobbskatteavdraget

lite mer i lön

Medan den förlorande kraken

blir arbetslös och får be en överlevnadsbön

 

Åt den som har jobbet kvar man spar

ett jobbskatteavdrag till

Medan den som är utan arbete

hamnar längre ner i fas 3 stil

 

Efter en tid kommer ytterligare en belöning

för den som redan har, ett jobbskatteavdrag till

Utförsäkring för den som inget har, är statens nästa lösning

han börjar inse att han är ett mänskligt avfallsspill

 

Och så kommer det 4:e jobbskatteavdraget

någon enstaka skriker nu knappt hörbart

Det räcker nu vi klarar oss tillräckligt bra idag

kissblöjor och dåliga skolor är inte underbart

 

Den utförsäkrade som insjuknat får nu belöningen

hans död kommer befria honom från lidandet i kyliga norden

På dödsbädden uttalar han sin sista önskan i meningen:

– Snälla kasta mig i havet jag vill inte begravas i norden

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-26 13:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet om dagens situation.
2014-01-26
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP