Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 26 Januari: Omskärelse bara efter samtycke


Omskärelsen sätt att existera i Sverige

Kloka ord uttalas av Läkarförbundet

i omskärelsens sätt att existera idag

Alla är eniga om att det behövs ett visst förbud

där medicinska skäl är deras moral

 

Pojken bör vara cirka 12 år säger de

då kommer ett uttalande från Erik Ullenhag

Att rådande lagstiftning är tillräcklig idag

åter en gång ger han mig rysningar av obehag

 

Att trots läkares råd äventyra småpojkars hälsa

får mig att fundera på om han räds rasismen

När han inte tänker på våra medborgares bästa

eller om han är en iskall bärare av en död humanism

 

Han säger: - jag har inte träffat en vuxen man

som upplevt omskärelsen som ett övergrepp

Får lust, att möblera om hans ”face”, lite färggrant

och sen fråga honom, om det var likställt med ett angrepp

 

Fick han aldrig en spruta som liten pojk

såg han aldrig kompisar, inför detta, uppleva sju svåra år

Är rädslan för ordet rasism orsaken till denna jojk

vari bottnar hans rädsla för att riva i detta sår

 

Läkarna pratar om medicinska skäl

Eriks uttalande gör att han går på en helt annan väg

Läkarna tänker på den lille pojkens gott och väl

Eriks väg är som att återinföra barnaga på Sveriges väg




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-01-27 04:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Han vet tydligen bättre än läkaren.
2014-01-27
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP