Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 28 augusti: Polisanmälan mot valaffischsabotage


Demokratins verklighet?

 

Falskt snack om demokrati

går våra kära politiker in i

När de polisanmäler nedplockade vallöften

under påståendet att det är ett demokratiproblem

 

Men är det inte precis tvärtom

att hjärntvättens penningorm

I form av ekonomislukande oftast falska valaffischer

skapar kapitalistiska avgaser

 

Skulle inte en mer rättfärdig segrare koras

om kapitalet kunde än mindre luras

Och dessa hjärntvättsplakat

förbjöds till upplägg på djävulens fat

 

Har någon sett en valaffisch till försvar mot utförsäkringar

som i mina öron ovärdigt demokratiskt ringar

Är det inte bara så att kapitalismen oavsett färg

skär av en kostnadsutgiftsminoritet med en omänsklig sanning som kyler ner i en fattigs ben och märg




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-08-28 11:01



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Jag har aldrig sätt så barnsliga valaffisch och frågorna stämmer ju inte på den som tallar i tv?
2014-08-28

    ej medlem längre
Det är stora summor som läggs ut på annonser och affischer m.m. till varje val. Det är pengar som kunde användas där det finns stora behov istället.
2014-08-28
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP