Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägen hem

Någonstans långt här inne finns rädslorna kvar
Du ger mig inget men du är allt jag har
Ville finna min väg genom djungel av hat
Älska min nästa men fick knappt resultat
I ett främmande liv som inte längre är mitt
Har jag byggt mina murar och klätt dem i vitt
För att verka långt bättre än jag egentligen är
Men det är väl så det blir när man inte lever som man lär

Jag ber dig hjälp mig hitta vägen hem igen
För djupt här inne växer saknaden
Men i min frusna själ finns hoppet än
Att finna vägen hem

Jag måste stanna min vardag, allt snurrar för fort
Det finns så mycket jag borde sagt eller gjort
Jag har tvingats byta både riktning och spår
Alldeles för ofta, år efter år
En påtvingad solitär nära sin bristningsgräns
Jag vill inte vara där skuggor och mörker bränns
Jag fortsätter kämpa men har inte kraften kvar
Någonstans måste kampen ta slut i en värld där alla bara tar

Jag ber dig hjälp mig hitta vägen hem igen
För djupt här inne växer saknaden
Men i min frusna själ finns hoppet än
Att finna vägen hem

Jag samlar mina skärvor, tvingar att se framåt
Förlåter mig själv för den dröm som aldrig blev något
Hel eller ej spelar inte längre min viktigaste roll
Vill bara att själen ska läcka kärlek som ett såll
Inte stängas och reglas och stänga ute allting
För det finns så mycket trasighet, liv som blir till ingenting
Ingen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon
Så att sträcka ut min hand blir min nya mission

Jag ber dig hjälp mig hitta vägen hem igen
För djupt här inne växer saknaden
Men i min frusna själ finns hoppet än
Att finna vägen hem





Bunden vers av Redeemer
Läst 322 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-04-26 01:48



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"När jag blir riktigt rädd
kommer jag till Dig, mitt stöd.
Gärna hyllar jag Gud;
rädslan försvinner när jag tänker på Gud.
Vad kan de stackars dödliga göra mig?"
THE MESSAGE på svenska (EUGENE PETERSON)
Pröva gärna olika bibelöversättare.
Psaltaren 56:4
Uppskattar Din uppriktiga nakenhet...
Jak.6:16
2015-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Redeemer
Redeemer