Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Meteorit

Meteoriter slog ner
där i bortre trädgården
och bildade kratrar
där som ingen utom barnet
satte sin fot

bland snubbelhål

där hon hade ett eget land
ur vars mark växte tyngder
droppande och daggvåta

hon som bodde

i det ödebebodda huset
där ett barn var stilla
och utan uttryck
hon talade sällan oombedd

men de stora frågorna
brann i hemlighet
bakom slutna ögonlock brann de
så att meteoriterna svartnade

i vakuum kan ingenting brinna
där blir glöden till tomrum





Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-11-16 01:30



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
"när inget längre brinner/står glöden i tomrum" - ja. Visst är också glöd värme, men elden, den som förenar oss och som syns vida, är något större - om än eld falnar. "...de stora frågorna/som brann i hemlighet". Att sätta sig eget ljus bakom skäppan? Mina associationer går som du ser i olika riktningar, men din dikt väcker tankarna - tack Ingela!
2014-11-16

  Nanna X
meteoriter och kratrar sätter starka spår
2014-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP