Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om tanten vid biblioteket



hon kommer med rullator
till den ännu stängda bibblan
vid dörren där jag står och väntar på öppning
under min dyrbara lunchtimme och allt

vi kommer snart i samspråk om allt och inget
hon berättar bland annat hur hon fått allt
hon kunnat och ännu nästan kan
från pappas händer

t o m murat en trappa
när gubben hennes fick nog
och senare dog
för ett par decennier sedan

nu skulle hon snart ta buss 46
den hon själv kört i tiderna
till Skatteverket med ett papper
hon tror sig minnas ha glömt där inne

så söker hon ett ord, "jag är så gammal se",
en slags kamera menar hon det var
"menar ni fotostatkopian ?"
kastar jag ut och hoppas på tur

hon kan inte fatta hur jag läst hennes tankar
men det var just det som undsluppit hennes minne
så öppnas dörrarna och vi avslutar med döden
"hoppas astman stillnar innan jag dör"

"kan du förresten gissa min ålder ?"
jag drar till med 80...85 nånting
"det var nästan helt rätt
men tio år till...93"

"vet du unge man
vad som händer när man dött ?
då läggs man i en trälåda i jorden"
"skänker maskarna ett skafferi" säger jag och tackar djupt.

hej då !




Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-04-22 19:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint möte
Människan vill ju tro det, att maskar äter, för vi vet det, att de äter oss
Människa vet det, tar det till sig eller vill se något annat och tar då det till sig
Vad den inte vet, är det vi inte vet, det den aldrig fått förmågan att förstå, den osynliga masken

2015-04-22

  Poeten Salvador VIP
Ömsint
2015-04-22

  Peter Olausson VIP
ett fint möte med en annan människa - lite äldre, samma sort. Tack för rapporten Gunnar.
2015-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP