Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NU SKA DET KOSTA ATT DÖ

 

Sånt är livet
så mycket falskhet bor det här
Det är givet
att pengar betyder allting här

 

Ingen ser
ingen hör
Vad de säger
vad de gör

 

Alla är blinda
ser bara till sitt eget
Och lindar
allt annat runt sin egen feghet

 

Vägrar erkänna
vad de egentligen är
För de vill i sin tystnad spänna
sitt verkliga begär

 

I att köra över andras misär
och inhägna mer och mer
I sin egen maktsfär
för att sedan ödmjukt låtsas be

 

Och säga i oskuldens namn
jag tillhör inte Hitlers armé
Men ändå ankrar de i hans hamn
fikar i hans café

 

Där de gladeligen godkänner nya upptåg
tillsammans med sina hänsynslösa vänner
Ambulanserna blir deras nästa korståg
det ska kosta att dra ner sina persienner

 

Skäller på sjuka att de tjuvåker med lögn
de har ingen rätt att åka gratis för lite obehag som sjuk
Men de glömmer att utförsäkrade sjuka har ingen lön
och inga långtidssjuka har fått jobbskatteavdrag som halsduk

 

De vill inte förstå
att välfärd
Är att förstå
allas rätt till viss flärd

 

Men när även rätten att dö ska bötfällas
och samtidigt alla friska som kan jobba belönas
När de tycker att ambulanspersonalen är så snälla
och att deras resurser på sjuka fuskare inte ska slösas

 

Gråter jag över deras tankesätt
och får Nazistiska påminnelser
Där de körde ut tyska sjuka rätt och slätt
och lät dem koldioxidas till döds utan förebråelser

 

Alla som kan räkna
vet att sanningens räkmacka
Får en räka mindre, om man tar bort en räka
Men sätter man dit två mer, då är det ingen som vill sanningssnacka

 

Men lägger man på en gurka
en ostbit
Och häller ut en hjortronburk
som en segerhit

 

Då säger de att det inte är samma sak
utan bara ett måste
För att undvika att Sverige flagga blir ett vrak
vi har inte råd att ge reumatiska simulanter och andra plåster

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-06-22 22:15



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
:-(
2015-07-11

    ej medlem längre
Bra skrivet om det nya ofärdssamhället som fortsätter i samma spår så länge det går.
2015-06-24

    ej medlem längre
Fantastiskt skrivet Kjell. Man blir lätt uppgiven i dessa dagar av girighet och annat, och det enda man kan göra är att vara en del av det verkar det som. Pessimism javisst, men djupt inne i hjärtan kan tänkas finnas ett alternativ för en bättre värld än denna dystopi. Kanske möjligen med en smula av medvetenhet och en kant av altruism. Men den som lever får se antar jag.
2015-06-22
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP