Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om jag haft


om jag haft en teori
en världsåskådning
en tro
en bild
en tanke
en slags känsla

men illamående
och upplevelsen av att vara gravid
på ingenting

jag får fortsätta
utan

eller göra som jag brukar
blanda ihop allting
utan att låtsas om nåt

speciellt människor med materia
på så sätt att pappa var lastbil
och mamma köksrobot

så att sorgen som äter mig inifrån
är en synlig vind
utan synlig verkan

och himlen ett praktexempel
på allt som bara ser ut att finnas
jämfört med en stinkande bajskorvs
nästan skrikande bön om att få existera

mitt psyche ett plockepinn
alla vill pröva
men ingen förstår vitsen med

för det finns ingen, blott

ett moln
utan
byxor
men med en stelnad blixt
i






Fri vers (Modernistisk dikt) av Gunnar Hilén VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 6 personer
Utvald text
Publicerad 2015-09-08 23:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härligt poetiskt språk med innehåll
Som ett rinnande vatten från en öppen kran
Kul slut
2015-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP