Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2008-09-03 23:30


Blott 17 år

Det sägs att varje ålder har sin charm
Jag är blott 17 år, så vad vet jag?

Det sägs att vid varje ålder påbörjas ett avslut
och en nystart

Varje avslut, varje nystart
har väl sin charm

Men varför måste det vara så jävla svårt?

Blott 17 år gammal, förföljd av tragedier
Jag är ung, nästan ett barn
nästan vuxen

Någonting där emellan

Det gör ont att bli kallad liten
Det gör ont att bli kallad stor
Liten betyder beroende
Stor betyder individ

Jag är blott ett barn, 17 år gammal
Mitt liv har varit dömt från början

Skolan har varit svår
Dom kallar det mobbing
Jag kallar det en livsstil

Ett mobbat barn får en annan syn på livet
Än den som mobbar,
eller den som ser på

Sen blev man stor nog för högstadiet
Dock inga slag där
men en helt annan värld

Med ett självförtroende på botten
och en snevriden livssyn
introducerades jag för sprit
sex, fester och spännande umgänge
som sakta blev till en cirkel

Sömnen förstördes, betygen sjönk
ångesten smög fram,
paniken skar genom kroppen

Den skar lika hårt
som första gången rakbladet snuddade min hud

Det var inte hårt

Men det blev
en vana

En vana som hårdnade för var gång
lusten föll på

Jag är blott ett barn
Jag är lite mer än 17 år

Med ett liv så långt framför mig
Mitt liv börjar här

Efter år av terapi
Efter år av smärta

Har allting plötsligt trillat på plats
Skolan går bra, betygen stiger

Min förlorade självkänsla är tillbaka
och ett självförtroende lika så

Men det hjälper inte
när man inte kan ta farväl av sitt gamla liv

Minnen som förföljer
så kallade "vänner" som går på

Varför är det så svårt med avslut
eller en nystart?

Tro dock inte att jag någonsin kommer glömma vem jag är,
vem jag var,
var jag kommer ifrån

Jag har lika svårt att avsluta den här texten
som jag har att avsluta mitt gamla liv

Jag är en ny person nu
nya kläder, ny frisyr

Ett nytt yttre
men också ett nytt inre

Men det är inte sant att tiden läker alla sår
tiden läker inte dom elaka kommentarerna

från barn så små,

Dom blodiga slagen

från barn så stora,

Tiden läker aldrig det sår
som alltid står öppet




Fri vers av deea
Läst 338 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-09-24 00:25



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Nej, tiden läker inte alla sår ...
... men tro mig! Det gör kärleken
när du väl finner den i sin allra mest äkta version ...
2015-09-24
  > Nästa text
< Föregående

deea