Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fem år igen

Ibland vill jag vara fem år igen.

Tillbaks till tiden innan verkligheten tog över och slet isär allt som man trodde att livet skulle vara.

Alla fantasier som aldrig kan stämma, allt man trodde var sant som sedan visat sig vara falskt.

Ibland vill jag vara fem år igen.

Det man såg på med nya ögon och älskade då förändras till att oftast vara något man helst hade undvikt.

Att växa upp och insé, att oavsätt vad man har för plan, så kommer den aldrig att bli som man har tänkt sig.

Ibland vill jag vara fem år igen.

Att igen få uppleva saker för första gången.

Sin favoriträtt, sin favoritfilm, sin första kyss, sitt första förhållande, sin första hobby.

Ibland vill jag vara fem år igen.

Gå igenom skolan igen, skratt, bråk, mobbing, högstadiet, puberteten, mobbing, familjen, smärtan, nära att ge upp, hoppet, fallet, gymnasiet, nya hoppet, skolavslutningen, nya verkligheten, slit, fall, fall, en gnutta hopp...

Jag vill aldrig vara fem år igen.




Fri vers av Eiríkur
Läst 202 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-06 23:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eiríkur
Eiríkur