Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

språket är enda flykten från barndomen



den som talar väl
har verkligen kommit långt bort från helvetet

den som sluddrar, läspar, hakar sig, mumlar,
inte kan säga "l" utan säger l,
den som avbryter sig själv,
den som inte tror att språket bär,
den som inte tycker den har nåt att säga,
den som skrapar med foten med munnen

det e lugnt bröder och systrar
jag talade flytande galenskap
redan i fosterlivet
och märker ingen skillnad
till mina medmänniskor
vare sig snillen eller andra dumhuven

barndomen lika skrämmande för hela bunten
av dem som inte haft den

det som är botten i mig
är botten i dig

nånting sånt sa han Ekelöf




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-10-17 19:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
dina dikter talar
2015-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP