Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visa ditt ansikte du vackre empatimästare

 

Alla vackra underbara
se sanningens ansikte
Sluta våra problem bortförklara
om ni ser er som Guds kikarsikte

Varför ser ni inte alla frusna själar
innanför våra egna gränser
Bevisa ert empatiska jävlar
bevisa att det är äkta empati som glänser

Om ni ids säga att vi har råd
har obegränsade möjligheter att hjälpa
Härligt kan ge alla flyktingar olycksnåd
är det orätt att våra egna stjälpa

Man kan slå två flugor i en smäll
man kan hjälpa båda
Så kom inte med ert jävla gnäll
om ni har kvar en fluga i er låda

Men inse att det finns fler
fler flugor än två
Och din röst har inte hörts mer
än att de tillåtits föröka sig till 34002

Så kom inte hit och snacka skit
utan bjud hem en svensk hemlös till dig
Snacka inte om knark och sprit
utan låt han sova många nätter hos dig

Då ser du sanningen i vitögat
är en man eller kvinna för dina ord
Annars har du ingen rätt att klaga, när olycksdrabbade svenskar glödgat
lägger upp alla flyktingar orättvist på ett lyxbord




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-11-10 02:46



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Håller med.
2015-11-18
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP