Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Moder Svea fångade sig själv

 

Jag ser ett fint land
som fått hål i tand
Som nu behöver lagas
något behövs ordineras
Munsköljning räcker inte för vår fjant
allas vår moder Svea tant

Nu behövs snabba förlossningar
för att stoppa alla tandlossningar
Annars blir det många tandlösa
till sällskap för våra bortglömda hemlösa
Visst ville hon nog väl
förmodligen hade hon underbara skäl

Men skänker man utan hjärna
till en psykopatens stjärna
Tappar man alla tänder
fingrar blir förlorade händer
För han tar allt han kan
tacksamhet hör inte till hans kall

Vår berömda moder Svea
ville hjälpa alla att överleva
Glömde först några stackars egna
för att göra inhemska rika svenskägda
Utlovade guld och gröna skogar
spelade ingen roll om de var bovar

Fungerade bra tyckte hon
så nu byggde hon flyktingbron
Med samma taktik
i en “ta allt från vissa andra” retorik
Och nu är det försent
att trycka på en annan tangent

Moder svea kommer aldrig mer
oavsett vad som sker
Se sitt fornstora land
le sitt bländvita falska leende
Nu har ogräset vuxit sig alltför starkt
därför ser nu hela världen svenska insidans verkliga makt

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-11-13 02:59



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
En rätt och sann beskrivning.
2015-11-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra satir!
2015-11-13

  Ponkla
Upplysande bra skrivet!
2015-11-13
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP