Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du, du och ingen annan

 

Sova lite mera
är en underbar lära
I en sjuk era
för att majestätiskt sväva

Se allt från sin sida
blunda åt vitögat
Är att rida
snålskjuts på andras ego

Det förändrar den du är
till det du vägrar se
Du blir giftstjälkens onda bär
till och med liemannen ler

Du blir våldtäkts mannens bäste vän
nazistens bundsförvant
Kastar din första sten
utan att det känns ovant

Försvarar din stening
med att blunda felaktigt muslimskt
Ser en oljeförening
som något självklart amerikanskt

Jublar åt jobbskatteavdrag
och ljuger inombords
Ser en svensk fattigmans vardag
som ett självförvållat kors

Nu har du har blivit en av dem
även om inte, just du, bär svärdet
Bär du indirekt skulden
som om även du, min vän, skulle avlossat geväret

Din heder är begravd
ditt ego lever i allra högsta grad
Din empati droppe slängs ut i ett världshav
där du tillåter egna samvetskatastrofer vända blad efter blad




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-11-19 22:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP