Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utanför majoriteten nedknuffad under första trappsteget

 

Min Gud världen är så trång
tårar är demokratins värdsliga sång
Vad världen behöver är mer kärlek
inte utsättas för mer smälek

Guds kärlek måste överleva
inte tryckas ner i en klippskreva
Men habegäret vägrar le sött
överallt ses tjurar som jagar rött

Mänskliga rättigheter begravs
i lögner av jobbskatteavdrag
Hunger och köld blir fattigas vardag
statarsystemet återföds osynligt i vår grundlag

Snälla Gud förstör detta hyss
eller befria mig med en sista kyss
Älska mig ända in i evigheten
ge mig din hjälp på utanförskapsvägen

Förlåt mig min självmordssång
men orkar inte med samhällets jargong
Där majoriteten bara trampar och tar
och vägrar se minoriteten som inget har

Vill inte bli en ny galning typ Breivik
så förlåt mig mitt mindre galna svek
Om jag drar ner min Svenska flagga
som en osynlig hemlös ensam skugga


AMEN




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-11-23 16:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja världen har blivit trång. Känner smärtan i orden och längtan bort till en bättre värld. Jorden har ej den ro jag söker...
2015-11-23
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP