Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

själen hatar tomhet



den innehållsrika färgen svart
en smäktande violin
en öppnad kvinna


detaljer om hur man skär av en annans hals
att vattnet snart stiger oss över våra huvuden
att vi går under inom en uträknad tid


att driva sig själv för man är ensam
att veta man har försökt känna kärlek
att leva på vackra minnen


att låta sig fällas ut i lidande
dödas av sin egen hunger
en annans leende med eller utan hals


att vara vaken
sova
vara död


det finns inget annat ställe
där ensamheten är så förstådd
som här på jorden


här håller vi på
med våra munnar, magar
och könsorgan


blundar
fast mörkret
blir än tätare då


tror och hoppas
att våra tankar
ska besegra oss


som om
för att
och därtill


vi
är
obebodda


ett
tomt
rum


inget
att
frukta




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-11-29 13:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP