Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låtsas-svensken

 

Regn och rusk
rikas skattefusk
Blir samhällssnusk
i att vara generositets-falsk

Svenskars id
men ingen idé
Att försöka förklara
ärlighet blir en egen strypsnara

Svenskens dövöra
får ingen röra
Han är låtsas bäst
på att leka präst

Ändå ser vi inte Rut och Rot
som skrot
Men jobbskatteavdrag
som nödvändiga, i ett för “de som redan har” bidrag

Hemlösa svenskar fryser
sjuka i utförsäkringar och fas 3 ryser
Men detta samhällsklimat
förklarar godhets-svensken som struntprat

Så var finns svenskens äkta hjärta
i att kunna leva med påtvingad betalningssmärta
Ingenstans i det stora hela
man vill bara låtsas dela

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-12-04 10:14



Bookmark and Share


  kjell-åke bearfoot VIP
frun: Oj, oj, oj antingen har du inte läst dikten ordentligt eller så gillar du att trycka ner folk med en konstig "konstruktiv kritik"... Det som står där är på lättbegriplig svenska: Att inte många vill leva med påtvingad skatt utan egentligen föredrar jobbskatteavdrag och egen lycka även om sjuka blir utförsäkrade till att leva på noll, folk hemlösa, vissa människor slavarbetare i fas 3... även fattigpensionärer skulle kunna tas in i dikten som någon "RIKTIGT" påpekade. Men makten och egoisterna har aldrig gillat att betala skatt, så är det så förblir det. Men jag kämpar emot, kommer alltid att kämpa emot utnyttjande-parasiter, pengarna måste fördelas någorlunda mänskligt, för att mänskligheten i landet ska bibehållas, så som Sverige var när det var som bäst. Förstår inte riktigt vad du klagade på? Om du är en fullblodsegoist eller bara inte vid dina sinnens fulla bruk ? Om du är det förstnämnda är jag glad att mina ord sårar dig, om du är det sistnämnda ber jag dig läsa noggrannare nästa gång du skriver innan du uttalar dig.
2015-12-05

    frun
Vem är du som tar dig en sådan rätt att racka ner på folk med påtvingad betalningssmärta, kontrolluppgift har du en sådan?
2015-12-05

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2015-12-05

    ej medlem längre
Svenskens hjärta är sövt av penningbegär och stolthet. Prästerskapet är ibland t.o.m värre i sin falskhet och girighet när folket får betala deras orättmätiga pensioner.
2015-12-04

  M M Mannheim VIP
Utmärkt text om tillståndet i vårt land! Och glöm inte fattig pensionärerna. Gräns 11.000 kronor! Hur mycket får nyanlända? Fattar de styrande ingenting?

2015-12-04
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP