Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur sekelskuggor


I min vision kom de från skogen
böjda, stapplande ut ur sekelskuggor
bärande sin oförtäljda historia - nu skulle den läggas fram

men de stannade tigande
orden fattades
hur berätta om svält för den som aldrig hungrat
hur berätta om sjukdom när ingen någonsin sagt dem vad de led av
eller vad de dog av
hur berätta om arbeten som längesen  fallit i glömska
och om verktyg som de nutida aldrig sett eller ens hört namnen på
hur berätta om känslor som saknade ord i deras värld

en osynlig mur av stumhet växte mellan dem och oss
de stannade där
de teg
de vände om in i sekelskuggorna
ingen vet idag vilka de varit

 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 314 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-12-20 23:54



Bookmark and Share


  walborg
TAck för en riktigt fin tänkvärd text!
2015-12-24

  Katinka VIP
Jättebra och jag gillar ordet sekelskuggor.
2015-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger