Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Empatin försvann i jobbskatteavdragens vardag

 

Demokratins regatta
vägrar empatin frakta
I detta äckliga sköte
hörs egoismens läte

Kapitalismen bästa föda
är att låta lögnen glöda
Och med majoritetens stöd
få minoriteter att dö, en för tidig död

Pengar öppnar hjärtan
för den egna smärtan
Gör att sanningen svider
för de som redan lider

Detta händer om och om igen
att vi inte vill lyssna på sanningen
För vi vill alla ha mer
här är demokrati och diktatur lierade

När någon tar bort stupstockar
tillika en kostnad för pengabockar
Förlorar han röster i demokratin
förpassas till en politisk latrin

Varför kan inte din röst
i ditt bröst
Ge utsatta tröst
släcka deras nödvändiga törst

Varför ser du jobbskatteavdrag
och andra skitbidrag
Som nödvändigt ont
fattar du inte att det är strunt




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 365 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-12-24 20:53



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Jeflea Norma, Diana.
2016-01-26

    ej medlem längre
Som det ser ut kan man undra hur länge vi får ha fred och ro. Allt är så osäkert...
2015-12-24

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Ja, Åke, Människor värdighet försvann i samband med alla dessa nya tider historier, låt oss tacka dig Gud att vi firade jul i lugn ro och fred. /
2015-12-24
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP