Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ju äldre jag blir


ju äldre jag blir så
ja
vad var det nu

ju mer blir jag
ju gamligare jag är
ja eller blir

( GAPSKRATT )

( MER GAPSKRATT )

jag trodde faktiskt
när jag kom på idéen
med den här texten
att jag också visste
vad jag skulle skriva
om detta att bli gammal
men så kom nåt annat emellan
kalla det ungdom eller rädslan för att dö
och så visste jag inte hit eller dit
om det var min ålder som påverkat min inställning
eller om det var min inställning som påverkat
mitt rent sexuella urval bland kvinnfolket
och det i sin tur smittat av sig på upplevelsen
som sådan
att öht HA en ålder
för förstår ni så kan det vara så här
att ju mindre jag bryr mig om världen
ju mer bryr jag mig om livet
och ju mer jag vet vem jag är
ju mer skiter jag i det
och ju mer jag skiter i analysen
ju tydligare blir jag för mig själv
eller tvärtom

jag har gått över suckarnas bro
sett laxen hoppa i forsen

det räcker nu med avundsjuka
nu dyker jag i
simmar mot strömmen
rätt upp genom forsen
gör allt
av kärlek

det enda som finns kvar

och det handlar inte om att våga

det är mitt enda och sista beslut





Fri vers (Modernistisk dikt) av Gunnar Hilén VIP
Läst 450 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-03-02 09:36



Bookmark and Share


  H.C.B
=)
2016-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP