Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En djävulsk medicin: Tiga och samtycka

 

Ett tyst medlidande
är ett samtyckande
Till att tillåta ondskan
härja fritt i omgivningen

Gör vi ingenting
för sanningen
Gör vi livet till en lögn
klär oss i en djävulsk kostym

Vi har sett det förut
habegärets tribut
Ingen vill dela den fattiges lott
girigheten ser hellre ett avrättande skott

Bara namnen förändras
ingenting annat ändras
Igår var det Auschwitz, Vietnam och brända häxor på bål
idag läggs jobbskatteavdrag och utförsäkringar i samma skål

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-03-13 06:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så sant! De allra flesta ser inget och vågar inget säga heller...
2016-03-13

  Bibbi VIP
Suveränt bra.
2016-03-13
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP