Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Minnenas mylingar

 

minnenas mylingar slumrar i kokonger av silvertråd
nattens moder spinner ett nät
mellan gryning och kvannebestånd

så växer himlaljuset
nattdimmans hav delas av bölande bronslurar
dova horn och trummor framför solgudens vagn

sommarens frukt till mognad
vecklar frasande ut sina gröngråa höljen
papperstorra vingar
ludna bladkappor och masklika klängen

under ängarnas panorama
myllrar en livskraft omedveten

stark hetta nu
och en kör av födelsepip
dödstystnad
malande insektskäkar
skrämda små hjärtan i sken
och surrande flugor
kring orkideernas glödande fångstgropar

i lövhyddans dunkel
sänker jag tänderna djupt i fruktköttet
girigt in till kärnhuset
söker med tungspetsen den beska sanningshalten
sprickan i stenen
nådens hjärtåder som sipprar över torra läppar
svullna av frågor

ja tungt
faller denna sällsamt sköna sommar
droppvis
genom ett regnbågsskimmer

     

 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 676 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-07-21 22:04



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Vackra målande bilder, fångade och
åskådliggjorda med sitt magiska
skimmer.
Bra vetja!
2016-07-23

  Bo Himmelsbåge
Skön bild, ett fäste, en barnkammare för minnenas mylingar!

Dovt brölar bronslurens gälla ton,
mot gryningen, o hälsar solgudens brinnande vagn i gallop från bronsålderns solkors!

Ett fascinerande bildpanorama i denna
dikt där eggande syner födds i dimmans böljande dans!
2016-07-23

  Magdalena Eriksson VIP
Tack Måna för dina ord.
nu solskimrar jag helt brun utan Brun utan Sol
vågar som i dikten...

vecklar frasande ut sina gröngråa höljen
papperstorra vingar
ludna bladkappor och masklika klängen

under ängarnas panorama
myllrar en livskraft omedveten

2016-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger