Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om manlig depression



Ungefär dubbelt så många män som kvinnor begår självmord, medan dubbelt så många kvinnor som män är deprimerade. ( YLE, 26.11.2015.."hur mår du ?" )

Av det kan man dra slutsatsen att män ännu inte får visa "svaghet". Då är det lättare för en man att bli "sjuk", få ont i kroppen, bli kriminell, våldta, döda, kriga, göra illa sig ( t ex i trafiken eller på jobbet ) och/eller supa/droga. Eller m a o allt det vi lärt oss se som manligt. Märkligt nog !

ADD/ADHD lär vara manliga diagnoser. Utagerandet !

Man kan tala om en "vit depression"....ett sinnestillstånd som till varje pris måste maskeras....för att, paradoxalt nog, vederbörande inte ska tappa masken.

Jag ska bli maskulist med rätten till att tappa sugen. Då behöver jag inte göra det.








Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-08-30 12:56



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
"vit depression" är en sällsynt, psykodynamisk term som nog inte finns med i DSM. Syftar från början till de känslor man kan få av att omedvetet sörja någon som alltid varit ( som ) död.
2016-08-30

  Anya VIP
Intressant diskussion. När ska stigmatiseringen upphöra? Har aldrig hört uttrycket "vit depression" bara att vissa deprimerade ler...för att hålla masken.
2016-08-30

    Sefarge VIP
Vad månne
"Feministrabulisterna"
Tycka om det?
:)
2016-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP