Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
med grund i TV-serien om unga med psykiatrisk diagnos...men se också gärna filmen Cubic


till alla odiagnosticerade psykiatrer



Hon
har fyra diagnoser...ADHD, ätstörning, bipolär, borderline

om diagnoser är bra och automatiskt
leder till "rätt behandling"
vem ska då behandla henne ?

nej hon ska inte träffa fyra olika psykologer
hon ska få medicin för dessa "fyra olika sjukdomar"

om diagnoser är bra och automatiskt
leder till "rätt behandling"
varför ökar då antalet människor med diagnos
och antalet som mår dåligt
med eller utan diagnos ?

diagnosens yttersta syfte är pengar
till läkemedelsfirmorna

om varje människa som diagnosticeras
skulle få loss sin dos av naturlig aggression
skulle vi kanske få tillbaka något
av vårt politiska medvetande
där man är naturligt arg på orättvisorna
inte bara för egen del utan för allas

med all respekt för lidandet
men diagnosen i sig förminskar människan
gör hennes ego ännu mindre och påtagligare;
ju mer självupptagen en människa är och görs
ju mindre blir hon

att diagnosticera mänskliga känslor
är att sjukförklara livet
och att sjukförklara livet
kastrerar individens förmåga att vara arg
då ilskan hör till det viktigaste i livet

var är strejkerna
var är demonstrationerna
var är protesterna
var är upproren

de är sjukförklarade
diagnosticerade
nersövda

det sovande folket

sitter i möte
är på konferens
går på kurs

lär sig sova
sin nya kemiska sömn




Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 454 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2016-09-24 23:38



Bookmark and Share


  Poeten Salvador VIP
Läkare kallas väl så för att de ska ha läkande förmåga. Istället är de tekniker som med analysen, diagnosen, ska göra ett input till ett output. Egentligen kunde datorer göra ett bättre arbete än läkare med dagens synsätt.
2016-09-25

  Anya VIP
Intressant text. Som Nanna X poängteradetill mig så har din och min senaste text något gemensamt. Det är komplicerat det där med diagnoser och mediciner. Ingen lätt problematik.
2016-09-25

  Gunnar Hilén VIP
nej....orkar inte läsa just nu
2016-09-25

  Nanna X
Bra rutet! Har du läst Augusto Boal?
2016-09-25

  objekt3
"hörrö" nu får du praktisera lite radikal acceptans och vara lite MINDFULL
2016-09-25

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Mänskligheten måste vakna innan "alla" förstelnat till zombies.
2016-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP