Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att resa

Ja, men resan var heeelt fantastik
Så säger alla
När resan är slut
Och man är hemma igen

Men såklart ljuger man
Det är ju inte sant
Man hatade hela resan

Det var för varmt eller för allt
Eller både och
För varmt där ute
Där solen steker
För kallt där inne
Där AC kyler
Vad hade du tänkt dig ?
Gammal hederlig svensk sommar ?
Varför åkte du då till ett tropiskt land ?
Är det skönt att visa hur rik man är ?

Så många sevärdheter vi såg
Fel igen
Upptäckte inget nytt
Eller jo
Man gick ner till poolen någon gång

Urbefolkningen var jättetrevlig
Vi fick verkligen kontakt
Befolkningen ?
Vilken då ?
Du menar killen i baren
Som serverade din öl
Men du sa inte ens tack

Ååh det är så spännande med nya kulturer
Nya kulturer ?
Jag vet inte hur det är med dig
Men jag tycker då, att man inte upptäcker en ny kultur
När man upptäcker en ny tvål
Med ananaslukt
I badrummet på rummet
En sån där
Som man aldrig har fått förut

Det kallar jag inte resa
Gör du ?

Av Louise Ahlberger

( Det är inte jag som har skrivit den här, utan en kompis)
Tack Louise för dikten ! (:




Fri vers av Johanna. Siljeström
Läst 341 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-11-22 12:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanna. Siljeström