Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en slags saga



himlen lyser blå
en man ror en guppande båt
havet i övrigt ler
en fjäril landar på århandtaget
nej på axeln förstås
mannen har ju inga åror
han har ju knappt händer
det där guppandet behöver ju inte betyda nåt
han är ju månader från land
och långt ut så brukar det kännas lugnt
vara lugnt
det blir nog bra
bara han finge stopp på blödningen från stumparna
det är därför han ror med dem
vatten koagulerar ju blodflödet
eller är det tvärtom
han tänkte på vad han använt sina händer till
paddlar på och ser kroppen tömmas
sakta men säkert
han är nog framme snart
det brukar man vara




Fri vers (Modernistisk dikt) av Gunnar Hilén VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-11-29 13:58



Bookmark and Share


    jaybird
Som den gamle och havet
men med drömvärldens ogenerade rättelser och omtag

och i sista raden
kommer det torra
konstaterande

som uppstår när
väckarklockan tappat
sitt tålamod

Jag tycker mycket om denna suggestiva teknik.
2016-11-29

  Öknens Ros VIP
en märklig "saga", surrealistisk.
2016-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP