Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

min bäste vän Samuel




Samuel hänger uppochner
i nya träd varje dag
men inte nya
som motsatsen till gamla;
såna går ju inte att hänga i, nej
utan nya lika med olika
men inte olika lika med olikformade, nej
utan olika lika med flera identiskt lika

blev det klart nu ?

han hänger i många träd varje dag
och alla ser lika ut...solklart ?

varför byter han då träd
stup
ì kvarten ?

han är ju inte dum
med den mängden blod i huvet
eller kanske trots den mängden blod

men han måste ju vila emellanåt:
att hänga i tårna
från vad som helst
kostar på

men varför ett nytt träd varje gång,
varför inte samma träd ?

du är inte intresserad
av varför han anstränger sig
att hänga uppochner
i bara tårna varje dag ?

du ser inte skogen
för alla träden

vad gör han när han hänger där ?

i varannat träd
tänker han på när
han ska ta en paus
och i varannat träd
tänker han på nästa träd
alltså varannat

för att klara av detta
rent mentalt
så under varannan paus
tar han av sig kängor och strumpor
och under varannan skor han sig

då har jag bilden klar för mig

det är vackert
sagolikt vackert

ja
han tycker om
att leva vackert




Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 456 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-01-05 19:10



Bookmark and Share


  Nils-Robert

Läste den två gånger för att jag skrattade så mycket mellan raderna Alltså varannan rad skratt och varannan rad läste jag så två gånger att läsa varannan rad blir hela versen.


2017-01-19

  överlevaren VIP
Han är en lustigkurre Samuel, vet hur han roar och bjuder till skratt :)!
2017-01-19

  i af apa
utmärkt.
2017-01-10

  Salvation Pepper
God tankelek och saga.
2017-01-06

    Sefarge VIP
Att häng ge
sig åt denna
Hänförande
Dikt var ej svårt!
:)

2017-01-05

  Gunnar Hilén VIP
Thanks body !
2017-01-05

  Onomatoprofet VIP
http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news/strange-fruit-lyrics-song-billie-holiday-rebecca-ferguson-donald-trump-inauguration-a7507091.html

2017-01-05

  Onomatoprofet VIP
Tänker på Billie Holidays "Strange fruit"
2017-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP