Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den norske muslimen och journalisten Pål Refsdal med sin film på Yle fem och yle arena ikväll kl 21


Kö till att spränga sig.


"Hur många människor som Abu Qaswara finns det? Kölistan är lång. al-Qaida i Syrien har fler människor på kölistan än de behöver. Väntetiden för att få spränga sig är ett till två år. Det är fler som vill spränga sig i de här operationerna än de har lediga platser. Det är inte som i IS, de skickar inte ut flera grupper per dag. De är sparsamma med sina människor. Många är frustrerade över att behöva vänta så länge.

- Jag har en man med i filmen som var frustrerad över den långa väntelistan med över 50 namn. Han bestämde sig för att gifta sig för att fördriva väntetiden. Det ledde till att han ifrågasatte sitt beslut. Man ändrar sig när man gifter sig och när man får barn".




Övriga genrer (Essä/Recension) av Gunnar Hilén VIP
Läst 295 gånger
Publicerad 2017-01-26 12:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP