Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det mest rasistiska uttrycket




"FÄRGAD"




Fri vers (Spoken word/Slam) av Gunnar Hilén VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-03-06 20:55



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Jag är osäker på tolkningen av de inkommande kommentarerna. Begreppet "färgad" säger rakt på sak, om den som säger det, att den anser sig själv stå för "grundfärgen" VIT och att alla andra människor fått sin hudfärg påmålad. Dvs en backlash från "den vita, ariska rasen". Hudfärgen har med klimat, ultraviolett strålning, melanin, D-vitamin och folkvandringar att göra, ingenting annat.

"Betydligt märkligare är den ljusa hudfärgen hos många av människorna i Mellanöstern, framför allt i Saudiarabien där solstrålningen är intensiv. Någon bra förklaring till fenomenet finns inte.

Då är det lättare att förklara varför kvinnorna hos alla folk alltid är något ljusare än männen. Med största sannolikhet är detta en effekt av att kvinnorna har ett större behov av D-vitamin på grund av påfrestningarna vid havandeskap och amning".

Svt 5.6 2005
2017-03-09

    Sefarge VIP
Åsikter färgar av sig mot
Varandra.Psyko åser allt
I tystnaden, håller färgen
Sanneligen ett provokativt
Ord, med lyster åt olika
Håll.!!

2017-03-06

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Men nu är det ju inte färg utan hudpigment som ger dess lyster där solen är penseln.
2017-03-06

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Absolut! En svart människa uppskattar sin färg, en vit strävar efter det till solarium."färgad" utrycker sig så bara färg blinda! orsak som svenska folket klär sig bara i svart för att många har inte möjlighet att definera färg nu pratar jag forn svenskar över generationer.
2017-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP