Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vi bekräftelsesjuka



"Vad vill du ha bekräftat ?
Att du tror på dig själv,
att du är duktig, älskvärd ?
eller att du inte gör/är det ?

Om du tror på dina värden
behöver du ingen yttre bekräftelse
och om du inte gör det
så är det inte bekräftelse du behöver
utan du vill att den andre övertalar
och övertygar dig om ditt värde.

Och det går ju inte, eller hur !?
Så lätt är det inte.
Du tror inte på det.
Du litar inte på sånt.

Problemet måste således vara ett annat.

Du har inte dina känslor...du styrs av dem.
Du känner dem inte. Lyssnar inte till dem.
Handlar efter dem i blindo.
"Känslomänniskan" är en slav
som gör som hon känner...inte vad som är klokt.

Kan du älska ?"




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-09 17:30



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Så sant som sagt!
2017-04-09

    Jag är fan större än Sartre
Suverän text.
2017-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP