Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fattigdom



terrorn
växer
explosionsartat

med
strukturell
fattigdom

IS bjuder 2000 dollar direkt
i värvningen av de mest desperata

delar av Uzbekistan
fattigaste i världen

vi vet hur terror uppstår
men vi vill inte avstå våra pengar

den desperation som naturligt då föds
kallar vi ondska

håller våra känslor och förnuft
på plats









Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 399 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-04-09 21:18



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Stort tack ismini af apa !
2017-04-12

  i af apa
Sanningen är inte så lätt, den förra bombaren var en fattig sjukgymmast...

din förklaring låter, psykologlinjen o sopis på 70 o 80-talet, där allt är offrets o samhällets fel.
Jag var i Algeriet i 3 månader på 80-talet, såg ett o annat på plats i kärnan. Demokratier brukar leda till välstånd o bildning som håller krigsguden stången... islamisterna samarbetade med Hitler o den gode Bin Laden var inte vad man kallar fattig...
2017-04-11

  i af apa
Nja



2017-04-11

  The stuttering poet
Bra skrivet! Du trycker på en känslig punkt ;)
2017-04-10

  The stuttering poet
Vadå vet inte hur terror uppstår? Lando? Finns offantligt många terrorexperter. Bara att söka på google/youtube :)
2017-04-10

  Daniel_78 VIP
ja fattigdomen är en bra/dålig inkörsport till mycket elände. det är mot den vi borde sätta våra vägspärrar.
2017-04-10

    ej medlem längre
bra sammanfattat
och diktat
2017-04-10

    ej medlem längre
bra text.. men
åter igen är du lite fel ute.. ;)
då det gäller..

vi vet inte hur terror uppstår..
2017-04-09

    Sefarge VIP
Bra iakttagelse skrivet!
Terror kan ej växa utan
hat och vedergällning
Som är dess bränsle
Ger vi godhet och förståelse
Till varandra istället förtvinar
Den av sin egen ilska!
:)


2017-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP