Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kärlek som ett åtagande



för att relationen ska hålla
krävs inte bara känslor
utan även en tanke bakom
som påminner om ett förpliktigande
ett engagerat åtagande
en medveten insikt
om att det inte bara
är en vuxen person man träffat
utan även ett barn
mer eller mindre söndrad
av sin barndom
kärlek
är ingenting att leka med
det kan vara en kär lek
till en början
sen börjar arbetet
åtagandet
men som med så mycket annat idag
vill vi inte engagera oss seriöst
i det som är jobbigt
och som vi itutats
bara ska vara härligt
t ex att leva
eller som sagt,
att älska




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-05-15 21:49



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Det var väl kommenterat Salvador !
2017-05-16

  Poeten Salvador VIP
Det är väl relationernas stora problem. Kärlek är bara positiv, men relationen aktiverar det lilla inre barnet och när problemen uppstår försöker man stänga av och kärleken dör. Många relationer skulle överleva om man tar hand om de lilla barnen i stället för att se den andre som en ställföreträdande förälder man ska göra upp med
2017-05-16

  smultronbergen VIP
Kärlek är att gå sönder lite- och
trots allt hoppas att vi en dag
ihop kan läka. Jag vet inte mycket
som klarar det utan den kära leken.
2017-05-15

    Sefarge VIP
Sökdjuplodande
Skriftat!
Kärlek,acceptans
Över alla gränser?
2017-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP