Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Expressen idag 25.7. 2017


Hur allvarligt psykiskt störd är makten ?



Hon ( Maria Ågren, generaldirektör ) "funderade över helgerna och hon insåg att hon inte riktigt förstod problematiken".

"Hon ställde frågor ( till Säpo ) och hon fick svar och hon upplevde att hon lärde sig en hel del".

"Då hon tillträdde som generaldirektör vid Transportstyrelsen den 1 mars 2015... hade hon "inte någon kunskap alls" ".

"Mitt under pågående polisutredning, i maj 2016, beslutade regeringen att höja hennes lön till 115 200 kronor i månaden.

"Beslutet gällde retroaktivt från oktober 2015", ( DN, 21.7. ).

Vilket betyder att fr o m oktober 2015 fram till sommaren 2017 har Ågren, som måste betraktas som brottsling, inkasserat 2 500 000 kronor.

Från och med augusti i år fram till att förordnandet som generaldirektör löper ut i början av 2021 kan hon få ut full lön om minst 4,8 miljoner kronor".

"Hon fattade beslut om att "göra avsteg från lagen" rörande:
Personuppgiftslagen.
Lag om offentlighet och sekretess.
Säkerhetsskyddslagen".

""Jag trodde man fick göra så" och "jag gjorde så gott jag kunde", ( Expressen, 22.7 ).

En generaldirektör från början till slut.

"Hon har tidigare innehaft olika befattningar på SMHI och förordnades som generaldirektör för Statens geotekniska institut 2002. Hon var generaldirektör för SMHI 2003–2008".

Och "generaldirektör för Naturvårdsverket 2009–2015" ( wikipedia ).

En maktmänniska ut i fingerspetsarna !

Hon är inte ensam.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Gunnar Hilén VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-07-25 11:32



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Den 1: indikationen vars kriterier visa på en allvarlig psykisk störning är att de inte äga sjukdomsinsikt och eller förneka denna.
2017-07-25

  Gunnar Hilén VIP
Ja men visst....hon är bara ett exempel.
2017-07-25

  objekt3
häng ut alla nu*
2017-07-25

  Jeflea Norma, Diana. VIP
http://www.expressen.se/nyheter/hultqvist-och-ygeman-fragas-ut-om-it-affaren/
Cynismen och landsfientligheten till svenska folket av dessa herrar och ladys, som kallar sig ministrar har inte mot i svensk historia! Det är landsförräderier! Sverige är undantagstillstånd viskar amerikanska turisterna på promenad hjärtestrecka.

2017-07-25

    ej medlem längre
Sådan duktighet ska löna sig!
2017-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP