Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
TV-nytt


Apropå Metros artikel om svensk fattigdom...idag 11.8



Den mat som slängs i världen,
en tredjedel av den producerade,
skulle räcka till att mätta de svältande
fyra gånger om.

Varför slänger Du mat ?

Är du Dum i huvet ?




Övriga genrer (Essä/Recension) av Gunnar Hilén VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-08-11 11:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag har inte läst Metro men att slänga mat är det mindre problemet
Det riktiga problemet är varför de svältande ländernas invånare tvingas leva som de gör, varför orättvisorna är så stora, vad man kan göra för att få igång produktionen av mat och rent vatten där
Har det tex alltid varit svält i dessa länder eller har det kommit nu och varför då?
Hur kan det förhindras?
Hur blev Sverige så bra som det är?
Det var faktiskt rätt hårt liv i Sverige en gång
Än dock inte som denna fruktansvärda svält vissa lever med
2017-08-12

    ej medlem längre
Man skulle ju faktiskt kunna jämföra kasta mat med kasta pengar
När en högt uppsatt person tjänar massor med pengar är det som att kasta mat, kasta pengar, till denna person
Att ha så mycket pengar som många människor har bevisar bara att något är fel, att det finns ett överflöd av pengar, som borde gå någon annanstans där resurserna mer behövs

Det måste vara svårt som affär att veta precis hur mycket som köps
Rea man ut maten efter kl 9 på kvällen tex?
Det gör man här
Mat som håller på att gå ut
2017-08-12

    ej medlem längre
världen är ett lustigt ställe
så mycket orättvisa
så mycket girighet
omvandlas till goda planer
personliga och företags och länders mål
hur bra vi ska bli
innan vi dör
och blir ett med jorden
allt vi gör kunde göras utan pengar
endast i samarbete
men så fungerar inte människan
den fungerar bara med utbud och efterfrågan
tragiskt nog
att få en lön har blivit vår strävan
allt bygger på lönen
lönsamheten
slöseriet blir en biprodukt
världen har blivit så stor att vi inte orkar bry oss om varandra
mer än de närmsta
och det man har råd eller tid för
2017-08-12

  Gunnar Hilén VIP
jag är väl dum i huvet jag med men jag kastade tärningen ändå
2017-08-11

  Staffan Nilsson

Det är ett sorgligt faktum att vi slänger duglig mat.
Men största bovarna är butikerna som tar in alldeles för stora volymer och måste kasta grönsaker, kött, fisk, frukt - allt! - eftersom kunderna inte orkar köpa allt som exponeras.
Tidsandan är ju sådan - företagen går fria, kunderna klandras.
Hur kan du ha gått på denna uppenbara mediabluff: att vi snåla konsumenter är boven i dramat?

2017-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP