Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför blir det ingen massa för dödssjuka ?

 

Vi får våra kors att bära
och våra prövningar i livet
Varför kan vi inte känna en ära
i att hjälpa de, som alla har övergivet

Det är orättvist att somliga får för mycket
att en del får pengar, andra sjukdom
Men om vissa förlorar sista stycket
varför förökas rikedom

Är det numera också Sveriges framtid
att trampa på de som ligger ner
Varför ska vi först på kyrkogården, hitta allmän frid
det är skillnad på Sverige idag och igår, när vi alla vill ha mer

Solidariteten är begravd
av massans egoism
Lite ej kostnads-empati, fungerar i ett samhälls-nav
som lite “metoo” feminism men inte frimurar-feminism

Ingen vill väl vara sjuk
men om man blir, så vill man väl ha en bastrygghet
Varför ser vi inte detta maktmissbruk
är det för att den enkla förkylningen fortfarande är rättstrygg

Borde inte kortids-sjuka drabbas
värre än allvarligt dödssjuka
Nej det är klart, då skulle politikernas röster allt för mycket gnabbas
men det kostar inget att vara “metoo”-mjuk

Förstå mig rätt
jag klagar inte på “metoo”
Bara det inte drabbar någon orätt
är det ok, att över stora och små problem bygga en bro

Men jag frågar er som inte förstår
varför kan ni inte skrika lika högt för de som fortare dör
Kan man inte jämföra ett nyp i bakspår
med lite kortids-hosta som valör

Varför skriker ni så högt för ett nyp i “metoo”
men inte i sjuksak där ett liv blir släckt
Är det för att ni där får betalt, för att inte bygga en bro
som gör att ni struntar i en dödssjuk, vilket jag tycker är som att godkänna en våldtäkt




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-12-06 12:24



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-12-07

    ej medlem längre
Hela samhället är sjukt!
2017-12-06
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP