Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om det nya året

Jag har bestämt mig för att under hela nästa år placera
mina laster på hyllan och uppfylla de följande löften:

Nummer ett: Jag ska sluta att spela kort för att det är
dåligt, framför allt med spelkorten som jag brukar få och
som alltid har plundrat mitt karga bankkonto.

Nummer två: Jag kommer att följa en bredare, sundare
och fördelaktigare väg.

Nummer tre: Jag ska ge upp alla syndfulla jordiska
njutningar, både när det gäller att äta kött och vad
beträffar köttets gudlösa nöjen, med undantag av
-och här ser jag ingen synd- när min syndfulla kropp
hävdar dess närvaro.

Nummer fyra: Jag kommer att älska min nästa som
mig själv, förutom de korkade människorna som jag
avskyr lika mycket som de, med all anledning och
välförtjänt, hatar mig.

Nummer fem: Jag kommer att gradvis ta mina löften
upp och försöka uppfylla bara ett varje år, så att inget
lämnas ouppfyllt.

Nummer sex: Jag kommer att bara ångra de synder
som jag inte har begått. Så nästa år ska jag börja med
löftet nummer sex.




Fri vers av Xavier Fernandez
Läst 222 gånger
Publicerad 2017-12-29 20:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Xavier Fernandez
Xavier Fernandez