Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyårslöften

Du behöver inte göra en lista över de goda
avsikterna för att kunna börja ett nytt år.
Du behöver inte heller gråta ångestfullt
över de fullbordade dumheterna!

Eller naivt tror att genom dekret eller förhoppning
kommer världen från januari att förändras och allt blir bra.
Eller att du utan konsekvens kan föredra något annat
framför solidaritet och rättvisa, och ändå,
din värld kommer att bli rättvis och medmänsklig!
Eller att välgörenheten ska bli en god ersättare för rättvisan!
Eller att friheten och även morgonbrödet… i sig själva
kommer att bli levebröd mellan människor och länder!
Eller att mänskliga rättigheter obestridligt ska respekteras,
som den självklara rätten att leva, likaså rätten att inte dö
av hunger eller svält!

Det nya året ger oss alltid nya förhoppningar,
och året som har gått klär sig i nostalgi.
Vi lämnar efter oss vad vi har upplevt,
de drömmar vi har förverkligat och misslyckat,
för att få uppleva andra mer hoppfulla drömmar,
för att igen lämna bakom oss ett annat år.
För att det kommande året inte blir detsamma,
måste du förändra allt som måste ändras.
Saker och ting i sig förändras inte,
det är du som gör dem till en förändring,

För att få börja ett nytt år som är värt namnet,
du, min vän, måste först förtjäna det.
Du måste ständigt börja om på nytt,
innan allting, mitt i allt, alltid i början.
Och jag vet att det inte är så enkelt,
men du måste medvetet göra det varje dag.
Detta är din bästa gåva som du aldrig fått.
Det är inom dig var det nya året är.
Det har alltid väntat på dig.





Fri vers av Xavier Fernandez
Läst 266 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-12-30 20:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Xavier Fernandez
Xavier Fernandez