Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

namnlös längtan




är det åtrå
eller förtvivlan

är det kärlek
eller hämnd

vill jag ha
eller kasta bort

är det överhuvudtaget eftersträvansvärt
eller bortkastad tid att famla i mitt mörker

jag tror ändå vi lärt oss nåt om varandra
som vi kanske kan låta bli att använda

att bara låta oss vara intigheter
att inse att allt ryms i tomheten

men jag måste sluta nu min kära älskade vän
det sköljer fram en ny våg av något jag inte vet

och jag törstar ihjäl och jag hungrar mig galen
så varje liten våg av det jag inte vet.....måste, måste

du är väl ändå människa av kött och blod ?
eller anteciperar jag bara mitt andra liv

nog nu, stopp, sluta med dina griller
skaffa dig en haklapp, hink och spade




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-08-10 17:11



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
Att tröttna på sig själv
- så läser jag din text. Du
har ställt dessa frågor, agerat
reagerat, hoppats o börjat om,
eller ? Bra text. Känns genuin.
2019-08-11

  Gunnar Hilén VIP
Jag tackar er bägge för härliga kommentarer.
2019-08-10

    Lena Staaf VIP
Så starka känslor av längtan, ljus och mörker. Du försöker förstå och gripa tag men det glider bort.
2019-08-10

  Johan Strömstedt
En modig och utlämnande text.
För mig framträder bilden av en vandringsman med knytet, efter hand fyllt av erfarenheter,
på en pinne över axeln.
2019-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP