Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att tala om sig själv




Samma år jag miste min högra underarm
förstod jag, som resultat av amputationen,
att jag ville bli psykolog.

Det är en ovanlig början på ett yrke.

Jag försökte slå mig fri från min mamma.
Jag var hennes högra hand.

Att jag skulle välja det dynamiska sättet
att ta mig an mina medmänniskor
var självskrivet
det fanns inget annat sätt.,

Jag ångrar inte en dag av mitt liv
och inte en sekund jag ångrar
mitt yrkesval.

Det handlar inte om små enskilda lösningar
på enskilda problem med namn
vi kallar diagnoser.

Att få tala om oss själva i lugn och ro
vidgar allt
gör oss snällare
och nöjda med vad vi har.

Det värsta detta samhälle vet.

Det är en mini...men dock revolution.

Att kunna vara sig själv.




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-08-13 20:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fint
stycket Att få tala om oss själva i lugn och ro
vidgar allt
gör oss snällare
och nöjda med vad vi har.
känns vackert o hoppfullt
2019-08-14

  smultronbergen VIP
Märkligt. Inte en dag jag
Heller. Det enda riktiga jag
gjort utöver min dotter.
Att få tala i lugn och ro.
Pröva, höra sin egen röst tala
på riktigt. Någon som verkligen
Lyssnar. Jag vet du gör det bra.
Eftersom ursprunget är ett
slags kall av verklighet.
2019-08-13

    Lena Staaf VIP
Även inom socialtjänsten kunde det finnas goda samtal. Men ofta alldeles för lite tid till det.
2019-08-13

  Gunnar Hilén VIP
Å va fint sagt....tack !
2019-08-13

  Onomatoprofet VIP
Det här är vad integritet är.
2019-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP