Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och så mobbningen igen



Vi får veta att var fjärde elev på mellan-
och högstadiet känner sig ensam
och mobbad i skolan.

Jag tror att det inte bara är där i skolan.
Tendensen att inte slå tillbaka med slag
eller ord, dvs att bara vända andra kinden till,
är nåt man har med sig hemifrån.

Mobbning börjar alltid i hemmet
och lär den mobbade att stå ut.

En sjysst uppväxt, där man blivit
försvarad av sina föräldrar, leder
inte till problem i skolan.

Men en uppväxt där man lär sig
att ta emot stryk och orättvisor
OCH inte ha en enda försvarare
att vända sig till, leder lätt till
samma mönster i plugget.

Sluta skyll på andra elever och dålig
skolmiljö eller slappa lärare.

Mobbning är föräldrars sak. Barnet som
lärt sig lita på sina föräldrar
berättar genast om skit i skolan
och föräldrarna gör vad de ska.
Stoppar mobbningen omedelbart.

Barnet som lärt sig att det inte
är någon idé att vända sig till en
förälder kommer heller inte att
göra det utan står ut med helvetet.

Så enkelt och så svårt är det.

Antingen bryr sig föräldern
eller inte.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Gunnar Hilén VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-08-15 08:48



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Också föräldrars sak att ta tag i saken.
2019-08-16

  Öknens Ros VIP
När ens barn blir mobbat av lärare och oskyldigt anklagade för fusk då?
2019-08-15

  Lottie Ålhed VIP
Om relationen mellan barn och förälder. Ett brãnnande alltid aktuellt ämne väl beskrivet här..
2019-08-15

  Gunnar Hilén VIP
Ja. Vi föds inte onda. Vi görs.
2019-08-15

  Öknens Ros VIP
Således har de som mobbar och trakasserar fått lära sig det hemma av sina föräldrar.
2019-08-15

    Lena Staaf VIP
Det ligger mycket i det du säger men det är inte alltid så enkelt. Vissa skolor är riktiga mobbingmiljöer och de raffinerade mobbarna kan skrämma offren till tystnad.
2019-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP