Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hans sista sms




Han ligger som en utvilad tidslinje
på sängen.
Det har hänt att han stått
men inte längre.
Tiden räcker inte alltid till
för såna dumheter.

Han knäpper på sin mobil.
Knäpper fram namn.
Han har 49 namn varav 15
tillhör personer han just nu tjänar pengar på
när de kommer och i förtrolighet
öppnar sina krumma och sargade hjärtan
för honom att lyssna till.

Han älskar att söka efter den röda tråden
i berättelserna.
Den som undviks så skickligt men understundom
avslöjas så naket, redan i hur det talas.
Hur man säger det man säger
säger ofta mer än, eller i alla fall lika mycket
som, det man säger.
Se där ett tips till framtidens lyssnare !

Han sparar ytterst sällan på sms.
Därvidlag skiljer han sig åt från många andra
som spar och spar
samtidigt som de fånigt nog
har mage påstå att de INTE
äro långsinta.

Flera år, ja decennier, gamla ord
sparas som bevismaterial
precis som om de skulle hålla
i en rättegång att
"jag kan nog visa vad han sa 2004,
en tisdagskväll i februari, 23 11. Titta här !"

Vad jag tycker om det ? Jo
att ryktena om paranoians död
är betydligt överdrivna och att man inte kan
betrakta sig som en som fångar dagen
( du har väl för fan gått din mindfulness )
om du samtidigt glömt bort
hur man glömmer.

Det är menar jag, ett faktum att en bitter
långsinthet som styr ditt psykiska välmående,
inte bara styr utan också stör
mer än vägleder. Och är så förgiftande
på dina möjligheter att älska
att du, omgående, helt frivilligt
och på egen hand, borde anmäla dig
hos polis eller psykakut
för själsligt sedlighetsbrott
om att hur i helvete gitter du
att fortsätta plåga dig själv
med upp till 60-70 år gamla ord"
"som någon sa...då den var arg på mig" ?

Jag märker att jag blir trött
av att ifrågasätta teknik.
Men jag kommer aldrig att sluta.

Den har verkligen inte hjälpt oss.
Vi vill så gärna bara tro det.
Gud hade varit bättre.

För ni minns väl Nokias motto:
"connecting people".

Ett dåraktigt och sadistiskt skämt
som alla gick på.

Innan dess
kunde vi konsten att glömma.


( märkte någon den anmärkningsvärda
felskrivningen ? ...mobilen fanns inte
för 70 år sen...jag hade glömt det )






Övriga genrer (Kåseri) av Gunnar Hilén VIP
Läst 368 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-09-06 09:54



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Vilken klok och insiktsfull text.
SMS oket är det nog många som bär på. Ett härligt tips till våra politiker, som söker sanningar i svunnen tid.
Tänk att bra få sitta och se på när de skrollar i sina apparater.
Sann skadeglädje!

2019-09-06

    Lena Staaf VIP
Trista minnen och oförrätter ska man stoppa i en gammal säck och knyta till ordentligt.
Goda minnen ska man lägga i den finaste korgen på väl synlig plats. Och vårda ömt.
2019-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP