Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bön



Det känns understundom
som att jag står
i ett ihåligt träd;
ibland död
ibland levande,
sträcker ut min hand i världen
för att mäta temperaturen
på verkligheten.

Jag önskar verkligen
bli vän
med mig själv.

Få slippa
denna träiga tillvaro
av ihålighet.

Det har ryktats om
att trädet
skall fällas.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-09-15 09:01



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Om trädet är en gammal ek, finns det tillräckligt med ekstockar som växer under den gamla eken,
fågelman lämnar kistskrubben och börjar bli ett nav.
2019-09-16

  KattenKin VIP
Wow, vilken liknelse, vilken dikt! Underbar.
2019-09-16

  Bjarne Nordbö
Ger alldeles tydliga bilder av en känsla. Snyggt snickrat.
2019-09-15

    Lena Staaf VIP
När den vissna barken skalats av finns bara den friska kärnan kvar. Men den kan behöva skydd för att inte utsättas,för hårt av väder och vind.
2019-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP