Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Romantik är ett ord.




Kärlek har ingenting med romantik att göra.
Det är ett fitt-och kukgöra
som tar decennier att själv förstå sig på.

Det är som med pappas händer....de luktade smörjolja
från lastbilen hur mycket han än tvättade sig.

Kärlek är ett arbete...ingen lek. Om arbetet tas på allvar
kan leken smekas fram så småningom
efter att galenskapen har lagt sig.

Kärlek, det är blod, svett och tårar.

Skratt, fjärtar, nysningar och rapar.

Det är att alltid veta
man har gjort rätt
även när det känns fel.

För man blir klok.
Efter regn kommer sol.
Man vet det och det stämmer.

Man blir vis.
Efter sorg kommer glädje.
Man vet det och det stämmer.

Man blir kär på nytt.
Man älskar och kan inte leva
utan den andra.

Man vill älska jorden runt.
Gång på gång.
Som sol och måne.

Som i krig
är alla medel
tillåtna.






Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-09-24 15:56



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Så vacker och så svår och arbetsam är kärleken. Många som inte klarar det.
2019-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP