Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag drömmer dig ligga i mossan på rygg


Du var inte rädd
inte det minsta
din hunger åt rädsla
det hade inte alltid varit så

nu låg du mittemot mig
på mörkgrön mjukig mossa i tallig skog
jag kunde nästan
ta på dig

när jag sa ditt namn
och du hittade nåt vackert i himlen
högt däruppe vid trädkronorna
drog du in min hand du vet...där emellan

så började du att sjunga
dina egna, högst egna, skogssånger
och våra kläder började brinna
för att inte vi

men så brann vi ändå
med en eld som bara vi kände
fast när vi reste oss upp...masade oss bort
hade elden bränt fast vår topografi i de djupaste lagren

du går före mig på stigen hem
jag går efter dig på samma stig
du ska hem som vanligt till dig
jag ska hem som vanligt till mig




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-09-25 20:10



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Lena summerar det bra. Så mycket vackert här, fastnar speciellt för "[...]hade elden bränt fast vår topografi i de djupaste lagren". Excellent!
2019-09-26

    Lena Staaf VIP
Mossmjuk innerlig och samtidigt brinnande dikt.
2019-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP